Mobiele abonnementen

Om je telefoon optimaal te kunnen gebruiken is het verstandig om een mobiel abonnement te nemen. Hoewel prepaid ook nog een optie is, zijn de mogelijkheden hierbij, vergeleken met mobiele abonnementen, zeer beperkt. Maar wat zijn mobiele abonnementen precies en hoe kies je een abonnement dat bij je past? Dit en meer lees je hieronder. Lees dus snel verder!

Hoe werken mobiele abonnementen?

Mobiele abonnementen zijn, zoals de naam al zegt, abonnementen die diensten leveren aan je mobiele telefoon. Je mobiele telefoon kan namelijk vele verschillende dingen doen, maar zonder abonnement zijn de mogelijkheden vrij snel beperkt. Diensten die mobiele abonnementen leveren zijn onder andere belminuten, sms en internet. Je betaalt maandelijks een bedrag aan de provider (het bedrijf waarbij je het abonnement hebt afgesloten) en krijgt hiervoor een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms en internet voor terug. Internethoeveelheden worden aangeduid met data. Hierbij worden eenheden als MB (megabyte) en GB (gigabyte) gebruikt die aangeven hoeveel internet je nog kan gebruiken. Het spelen van een online spelletje kost meer MB dan het sturen van één appje, dus je moet er rekening mee houden dat niet alle mogelijkheden evenveel data kosten. Daarnaast kan je mobiele abonnementen vaak samen met een telefoon kopen, maar ook los. Een los mobiel abonnement wordt ook wel Sim Only abonnementen genoemd. Je krijgt dan alleen de sim voor in je smartphone bij je abonnement en geen telefoon. Die moet je bij sim only zelf apart kopen.

Mobiel abonnement nemen? Let hier op!

Wil je overgaan op een mobiel abonnement? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst, hoeveel belminuten, sms en internet wil je per maand kunnen gebruiken? Bij de provider kan je meestal zelf kiezen hoeveel je van elk wilt, maar het is wel slim om van te voren al te weten hoeveel je ongeveer gaat gebruiken. Zo bespaar je jezelf onnodige kosten. Ten tweede, vergelijk providers met elkaar. Niet elke provider maakt gebruik van hetzelfde systeem, dus verschillen de diensten qua kwaliteit vaak van elkaar. Doe wat onderzoek naar reviews van providers en besluit aan de hand hiervan bij welke provider jij een abonnement zou willen afsluiten. Tot slot, wil je een nieuwe telefoon? Dan is het verstandig om deze in combinatie met een mobiel abonnement te nemen. Zo hoef je niet in één keer een groot bedrag te betalen, maar kan je maandelijks een deel van het totaal aflossen.