Puppy Speelgoed

Iedere pup houdt van spelen. Dit heeft u waarschijnlijk al een tijdje door omdat puppy’s, ook die van jouw, creatieve manieren verzinnen om zich te vermaken binnenshuis. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de pup niet met jouw eigendommen gaat spelen en bijvoorbeeld je nieuwe paar sokken niet als ‘verstop’ speeltje ziet. Daarnaast is het ook goed om een puppy aan te leren dat er speelgoed is dat voor hem/haar. Het beste is dan ook om het speelgoed van de puppy te variëren, dit doordat een pup van verandering houdt. En het allerfijnste aan puppy speelgoed is dat het de puppy vermoeid. Zonder speelgoed lijkt er namelijk geen einde aan hun energie te kunnen komen.

Speelgoed voor puppy

Er komt stiekem veel kijken bij het kiezen van speelgoed voor puppy’s. Je hebt namelijk speelgoed wat te zacht of juist te hard is, wellicht te groot of te klein is of zelfs speelgoed wat de puppy niet motiveert.
 
Wanneer er gekozen wordt om speelgoed voor je pup aan te schaffen dan is het aan te raden om eerder naar hard speelgoed te kijken in plaatst van zacht speelgoed. Puppy’s kunnen zich vaker langer redden met hard speelgoed, en wanneer er een stukje tand afbreekt dan kan hij dit gewoon doorslikken en is er niets aan de hand. 
 
Koop je het verkeerde formaat speelgoed dan kan dit het spelen van de hond moeilijk maken. Wanneer het te groot is dan kan dit het spelen belemmeren en wanneer het te klein is en de pup te fanatiek bezig is, dan kan dit achterin zijn bek terecht komen.
 
Experimenteer met jouw rakker met verschillende soorten speelgoed. Wellicht met of zonder geluiden erin, kijk waarvan de pup het meest enthousiast wordt.

Puppy speelgoed zelf maken

Nu wil ik toch terug komen op de eerder benoemde paar sokken… Gebruik geen nieuw paar sokken natuurlijk, maar heb je nog een sok met een gat erin of heb je een andere reden om er vanaf te willen? Maak je pup er dan gelukkig mee, leg er een knoop in en een pup heeft er dagen lang plezier aan. Om de snelle groei van de pup te evenaren met je eigen gemaakte sokken speeltje, stop er dan extra sokken in en knoop het weer dicht zodat het speeltje groter wordt! Nu wil ik niet doordrammen over je sokken maar denk bijvoorbeeld ook aan andere opties. Bijvoorbeeld:
  • Plastic flesjes
  • Kartonnen dozen
  • Wegwerp bekertjes
  • Oude doeken
 
Wees creatief maar denk altijd aan de veiligheid van je maatje!